marți, 10 aprilie 2012

Maturitatea



Maturitatea este natura psihica si fizica care are loc in viata fiecarei persoane. Este procesul care conduce la dezvolarea acestea si gaseste in mod obijnuit raspunsurile la intrebarile acumulate pe parcursul vietii. Cunostiintele care duc la dezvoltarea maturitatii se acumuleaza treptat.
Maturitatea este dobandita in spririt , in gandire si in principiile formate. Toate acestea se acumuleaza la varsta in care experientele traite ne dezvolta gandirea si are influente pozitive si eficiente in faptele noastre.Maturitatea este atunci cand suntem stapani pe propriile decizi si nu exista o varsta specifica pentru evaluarea maturitatii noastre.Aceasta se acumuleaza pe decrusul a ani si ani , si incercarile care ne contopesc realizarile si ne fac sa ne simtim bine.
O persoana in varsta nu se poate numi neaparat si matura , fiindca batranetea consta in trup iar maturitatea consta in caracter si gandire.In adolescenta adolescentii care trec prin diferite incercari si situatii critice au tendinta de a se simti maturi insa este doar o iluzie urmata adesea de consecinte pe care acestia le vor regreta. Urmeaza etapa formarii unei familii in cadrul caruia se va dezvolta armonios educatia , si afectiunea , care ne vor face sa ne simtim maturi din punct de vedere familiar iar in cazul serviciului , pe plan profesional.
Odata cu dezvoltarea maturitatii emotionale vor aparea si problemele legate de stres.Asteptarile celor din jur sunt  tot mai mari si greu se poate face fata greutatilor de zi cu zi.Maturitatea are foarte multe dezavantaje , de mic copilul este protejat de responsabilitati si de preocuparile  vietii , dar o persoana matura va avea o incarcatura emotionala si fizica mai mare.
O persoana matura va stii intotdeauna sa diferentieze binele de rau iar decizile persoanei respective ii vor aduce avantaje in viata.O gandire dezvoltata duce la o viata mai sanatoasa si mai echilibrata.Maturitatea exista atata timp cat suntem stapani pe proprile noastre decizii si fapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu