marți, 10 aprilie 2012

Idealismul in trepte


            Idealismul reprezinta fiecare persoana . Sta la baza formarii gandirii si principiilor.
            Atunci cand copilul este nascut , nu are nici un concept asupra lumii si  vietii.Dorintele sunt adesea departe de realitate , insa dezvolta in mod foarte eficient  imaginatia si gandirea. Exista protectia si responsabilitatea parintiilor , iar copiii sunt scutiti de griji si de formarea propriilor idealuri deoarece la aceasta varsta parintii au puterea de a decide. Visele sunt numeroase insa exista ratiunea care e dezvoltata inca de la primele cuvinte invatate . Idealul unui copil este de a obtine jucaria mult dorita sau armonia dintre el si parinti . Evitarea certurilor , caldura sufleteasca si timpul petrecut cu mama sau tatal duc la un echilibru emotional si bine conturat.
           In adolescenta incepe procesul de dobandire a maturitatii . Idealurile sunt acum un scop principal al vietii. Formarea conceptiilor cu privire la viitorul nostru , la preocuparile noastre , dar si la ceea ce ne dormim in cele din urma , ne formeaza personalitatea. Deciziile vor forma idealurile , ceea ce este un lucru bun . O persoana cu idealuri are intentii serioase cu privire la educatie , prieteni , dar si la relatia cu parintii . Adolescenta este cea mai critica perioada din viata unui om . Este varsta extremelor , si anii la care teribilismul poate lua adesea locul constiintei . Responsabilitatea e in concurenta cu incalcarea regulilor si dorinta de a iesi in evidenta poate aduce de cele mai multe ori greseli care le vom regreta mai tarziu.
           Adultii…nu am ajuns inca in aceasta faza , insa imi pot da seama ca idealurile unei persoane adulte tin foarte mult de situatia financiara si meseria practicata . Un muncitor are idealuri care constau de cele mai multe ori in implinirea familiara . Persoanele intelectuale , cauta sa atinga perfectiunea , iar cei instariti sunt orbiti de lacomie . Succesele succed din idealurile propuse . Aduc implinire , glorie si dorinta de a obtine mai mult , de a evolua .
            Batranetea este ultima perioada a vietii. Se poate face o statistica a tuturor evenimentelor si se poate privi in trecut .
Adesea exista regrete , remuscari care raman ireversibile . Ne privim familia , nepotii , iar tot ceea ce am realizat de-al lungul vietii ne creaza satisfactie. Idealul este sa ne stingem din viata impliniti si cu sufletul eliberat.
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu